Toivoa Romanille

Yhdistyksemme FONS Nordic ry haluaa olla tukemassa ja edistämässä Itä-Unkarin ja Länsi-Ukrainan alueen romanien omaehtoista työllistymistä, yrittäjyyttä, taloudellisen avustuksen lisäksi koulutuksella ja ohjauksella.

Länsi-Ukrainan ja Itä-Unkarin romanit elävät erittäin haasteellisissa, jopa puutteellisissa elinolosuhteissa.

Sota Ukrainassa lisää kurjuutta. Muita syitä tähän on useita esimerkiksi alhainen koulutus, työttömyys ja vakituisen osoitteen puuttuminen. Viimeksi mainittu estää muun muassa pankkitilin avaamisen Unkarissa ja lainan saamisen yrityksen perustamiseen tai asunnon hankintaan. Haluamme tuoda toivoa ja muutosta tähän tilanteeseen.Pienkeräyksellä kerättyjen varojen ensisijainen ja toissijainen käyttötarkoitus:


1. Auttaa omaehtoiseen työllistymiseen

Yhdistyksemme FONS Nordic ry haluaa olla tukemassa ja edistämässä alueen romanien omaehtoista työllistymistä ja yrittäjyyttä taloudellisella avustuksella. Tavoitteenamme on Itä-Unkarissa perustaa kirpputori ja sen yhteyteen kahvila. Osaamista ja henkilöresursseja tähän pystymme järjestämään yhteistyökumppaniemme kautta Unkarissa. Työllistämisen lisäksi tilaa voidaan käyttää koulutusten järjestämiseen, kulttuuritapahtumiin ja kokoontumisiin. Toteutuakseen tarvitaan tähän Sinun apuasi ja tukea.


2. Avustaa lapsia ja perheitä arjessa selviytymisessä

Ruoka-avun tarve on lähes jokapäiväistä. Tavoitteenamme on peruselintarvikkeiden hankinta ja jakaminen tarvitseville, tämä olisi merkittävä apu arjessa selviytymisessä. Lasten huomioiminen ja erilaisten ohjelmien järjestäminen heille esimerkiksi jouluna ja pääsiäisenä on myös tavoitteenamme.


Tavoitteenamme on Itä-Unkarissa perustaa kirpputori ja sen yhteyteen kahvila. Työllistämisen lisäksi tilaa voidaan käyttää koulutusten järjestämiseen, kulttuuritapahtumiin ja kokoontumisiin. Toteutuakseen tarvitaan tähän Sinun apuasi ja tukea.

Toivoa Romanille

Keräyksen nimi

FONS Nordic ry

Järjestäjä

dzsoli@gmail.com

Sähköposti

0402188406

Puhelinnumero

RA/2024/75

Keräysnumero

Kerätty

Tavoite

20 €

10 000 €

Alkoi

Päiviä jäljellä

Päättyy

19.1.2024

4

18.4.2024