Teatteriesitys – yhteisiä satuhetkiä koko perheelle ukrainan kielellä

Teatteri Vahvat Tunteet ja Laiffimme ry:n uusi näytelmä perustuu satukirjaan, joka on julkaistu suomeksi nimellä Shamaani Inka. Satu kertoo pienen tytön suurista haaveista ja siitä, kuinka hyvä tulee voittamaan pahan. Sadun tapahtumat sijoittuvat Lapin kauniisiin maisemiin. Koko perheen teatteriesityksessä tulevat näyttelemään Ukrainasta Suomeen sotaa paenneet nuoret.


Maahanmuuttajan sopeutuminen uuteen maahan on aluksi hankalaa. Haluamme auttaa maahanmuuttajia kotoutumaan ja antaa mahdollisuuden ilmaisuun omalla äidinkielellään. Teatteri lisää empatiaa, tuo lohtua lohduttomiin tilanteisiin ja vahvistaa nuorten itsetuntoa.


Pienkeräyksen ensisijainen käyttötarkoitus:

Teatteriesitys - yhteisiä satuhetkiä koko perheelle ukrainan kielellä

On tärkeää, että Ukrainasta Suomeen sotaa paenneille nuorille tarjotaan iloa ja positiivisia kokemuksia harrastustoiminnan avulla. Teatteritoiminta auttaa mielenterveyttä sekä tarjoaa mahdollisuuden kotoutumiseen ja elpymiseen.

Lahjoitukset auttavat meitä tavoitteessamme rakentaa kestävää tulevaisuutta ja parempaa huomista meille kaikille. Tarvitsemme apua esimerkiksi teatterin vuokrakuluihin, näytelmän tarpeistoon, rekvisiittaan ja lavastukseen. Haluaisimme myös antaa näyttelijöille muistolahjan teatteritoimintaan osallistumisesta (Suomen värejä edustavia t-paitoja). On tärkeää, että nuorilla on lämpimiä muistoja elämästään Suomessa, kun he palaavat takaisin kotimaahansa. Valitettavasti se ei ole tällä hetkellä mahdollista, eikä turvallista.


Pienkeräyksen toissijainen käyttötarkoitus:

Tällä hetkellä järjestämme päivätoimintaa ukrainalaisille nuorille kerran viikossa, tiistaisin klo 18–20. Teatteritoiminnasta vastaa Teatterivahvat Tunteet ja Laiffimme ry ja ohjaajana toimii teatteriohjaaja Tatjana Talipov. Teatteritoiminnan avulla nuoret saavat mahdollisuuden osallistua itseään innostavaan ja kiinnostavaan vapaa-ajan toimintaan omalla äidinkielellään. Osallistuminen on nuorille maksutonta. Näytelmän ensi-ilta on Valtimonteatterissa lauantaina 25. toukokuuta kello 18. Alle 12-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.


Kiitos, että tuette tärkeää toimintaa, jossa nuoret pääsevät esiintymään ja toteuttamaan itseään mahdollisimman monipuolisesti. Tuellasi autat nuorta haastavassa elämäntilanteessa ja uskomaan valoisaan tulevaisuuteen.


Teatteriesitys – yhteisiä satuhetkiä koko perheelle ukrainan kielellä

Keräyksen nimi

Teatteri Vahvat Tunteet ja Laiffimme ry

Järjestäjä

teatteri.vahvat.tunteet@gmail.com

Sähköposti

+358468131072

Puhelinnumero

RA/2024/106

Keräysnumero

Kerätty

Tavoite

0 €

10 000 €

Alkoi

Päiviä jäljellä

Päättyy

1.2.2024

16

30.4.2024