Lahjoita lapselle koti

Sazina ry:n tukema orpokoti Nepalissa on lopetusuhan alla! Hallituksen tarkastuksessa nykyinen talo todettiin liian pieneksi ja Happy Children Home -orpokoti sai 3kk aikaa löytää isomman talo. Lapsille pahinta olisi joutua eroon sisaruksista ja tutuista aikuisista. Olen työmatkalla Nepalissa ja järjestelen asiaa, mutta tarvitsemme apuasi.

-Teija Hiekkalahti Sazina ry:n pj


Sazina ry:n pj Teija kertoo:

Kuinka kaikki alkoi

”Ystäväni Sudesh vei minut tutustumaan Happy Children Home -orpokotiin vuonna 2018 ennen pandemiaa.

Olin jo lähdössä pois, kun minut kutsuttiin takaisin. Toimiston sohvalla istui nuori tyttö kyynelet silmissä ja minulle kerrottiin, että hän on Sajina, joka on valmistunut koulusta parhain arvosanoin ja päässyt haaveilemaansa sairaalakouluun, mutta lukukausimaksusta puuttui vielä puolet. Jos summaa ei saataisi kokoon parissa päivässä, hän menettäisi paikkansa jonossa seuraavalle.

Kerroin tilanteesta ystäväpiirissäni ja saimme kerättyä 1000USD ja Sajina pääsi aloittamaan opintonsa. Siitä kaikki lähti ja nyt neljän vuoden jälkeen Sajina valmistui sairaanhoitajaksi vuosikurssinsa parhaana.

Perustin tämän jälkeen yhdistyksemme tukemaan Sajinaa ja muita lapsia orpokodissa, jonka toiminnassa olen ollut aktiivisesti mukana aina ollessani Nepalissa työmatkoillani n 4-5kk/vuosi ja päivittäin Suomesta käsin.

Pandemian kourissa

Pandemian aikaan pieni yhdistyksemme oli orpokodin ainoa tukija ja vuokran maksu osoittautui mahdottomaksi. Orpokodille tarjottiin ilmaisia tiloja koulurakennuksesta, jonne kustansimme muuton. Koulu joutui kuitenkin remonttiin ja orpokodin väki joutui muuttamaan pieniin väistötiloihin. Koulun remontti ei kuitenkaan ole edistynyt ja nyt hallitus määräsi, että orpokoti lakkautetaan, jos uusia tiloja ei löydy.

Uuden talon etsintää syksyllä 2023

Olen nyt täällä Nepalissa työmatkalla, mutta vapaa-ajalla osallistun talon etsintään. Meillä on nyt yhdistyksessä 25 kuukausijäsentä ja he maksavat 15€/kk, joten näillä tuloilla muuttoa ei pystytä järjestämään. Järjestimme nyt pienkeräyksen kattaaksemme muuttokustannukset ja toivottavasti saamme lisää kk-jäseniä, sillä vuokra tulee kaksinkertaistumaan. Entisessä orpokodin talossa oli 6 huonetta, mutta hallituksen määräys on, että uudessa huoneita tulee olla 11.

Olen vaikuttunut lasten halusta opiskella. Sajinan kohdalla tapahtui ihme ja hän sai toteuttaa unelmansa ja valmistua sairaanhoitajaksi. Saraswoti opiskelee tuellamme liiketaloutta. Orpokodissa on 18 lasta iältään 7-18 vuotta ja jokaisella heillä on unelmia ja toiveita. Tavoitteemme on, ettei heidän maailmansa ei särkyisi, vaan he saisivat jatkaa kouluaa ja opiskeluaan turvallisissa olosuhteissa. Pienikin apu on tarpeen. Verkkosivullamme www.sazina.fi ja fb sazina ry for nepali kids kerromme lisää. "

Pienkeräyksen ensisijainen tarkoitus

Nepalissa Pharpingissa sijaitsevan Opressed Wellfare Organisation (kastittomien lasten hyvinvointi yhdistys) eli Happy Children Home -orpokodin asumisolojen kehittäminen vastaamaan Nepalin hallituksen orpokodille esittämiä vaatimuksia.

Pienkeräyksen toissijainen tarkoitus

Vähävaraisten ja heikoimmassa asemassa olevien nepalilaisessa orpokodissa asuvien lasten ja nuorten opiskelun turvaaminen.

Lahjoita lapselle koti

Keräyksen nimi

Sazina ry

Järjestäjä

info@sazina.fi

Sähköposti

+358405803431

Puhelinnumero

RA/2023/990

Keräysnumero

Kerätty

Tavoite

4 895 €

10 000 €

Alkoi

Päiviä jäljellä

Päättyy

2.9.2023

0

21.11.2023