Aloita vastikepohjainen joukkorahoitus

Blog-kuva

Palvelumme kautta mm. yritykset, yhdityset tai seurat voivat perustaa vastikepohjaisen joukkorahoituskampanjan toimintaansa varten.

Tämän avulla eri tahot voivat rahoittaa heille tärkeää hanketta esim. ravintolan perustamista, kirjan julkaisemista, taideprojektia tai tuotekehitystä. Rahoitusta vastaan kampanjan perustaja tarjoaa rahoittajilleen vastikkeen, joka voi olla esimerkiksi tavara tai palvelu.

Vastikepohjaista joukkorahoitusta voi verrata ennakkomyyntiin; myyt hankkeesi lopputuotetta, eli tavaraa, palvelua tai elämystä ennakkoon. Toisin kuten pienkeräyksissä, vastikepohjaisen joukkorahoituskampanjan perustamiseen ei tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta poliisille. Lisätietoa joukkarahoituskampanjoista löydät poliisin sivuilta täältä.

1️⃣Mieti, mihin tarkoitukseen haluat kerätä rahoitusta

Etsitkö rahoitusta levysi tuottamista varten? Onko ravintolasi kävijämäärä vähentynyt ja haluat lisätä myyntiä myymällä lounaspaketteja? Vai haluatko hyödyntää joukkorahoituskampanjaa ennakkomarkkinointi kanavana tuotteen  tai palvelun lanseerauksessa?

Mikäli yritykselläsi, järjestölläsi tai sinulla itselläsi on unelma, jonka toteuttaaksesi tarvitset rahoitusta, joukkorahoitus voi olla ratkaisu. Vastikepohjaisen joukkorahoituksen avulla on mahdollista kerätä rahoitusta suureenkiin hankkeeseen, mikäli kampanja tavoittaa oikean yleisön.

2️⃣Määritä tavoitteesi - paljonko rahoitusta tarvitset, jotta saat hankkeesi toteutettua?

▶️ Määritä minimisumma
Laske, kuinka paljon rahoitusta tarvitset toteuttaaksesi hankkeesi. Kampanjalle asetetaan minimisumma, jonka tulee vähintään täyttyä, jotta hankkeesi onnistuu. Mieti, mikä on summa, jolla saat minimissään vietyä hankkeesi läpi  ja toimitettua vastikkeet rahoittajille. Mikäli minimitavoite ei täyty kampanja-aikana, kampanja ei toteudu ja kerätyt varat palautetaan rahoittajille.

Esimerkiksi jos kampanjan kohteena on teatteriesitys ja vastikkeena liput näytökseen, tee tarkka laskelma siitä, mikä on minimisumma, joka vaaditaan esityksen toteuttamiseksi. Toisin sanoen, kuinka monta pääsylippua sinun tulee myydä, jotta esitys voidaan toteuttaa ja vastikkeet (=pääsyliput) toimittaa rahoittajille.

▶️ Määritä tavoitesumma
Minimitavoitteen lisäksi määritä kampanjan tavoitesumma. Tämä on summa, jonka avulla kampanja on onnistunut erinomaisesti. Maksimisummaa kampanjalle ei periaatteessa ole eli rahoittaa saa niin pitkään, kun vastikkeita riittää kampanja-ajan puitteissa.

Otathan huomioon minimi- ja tavoitesummaa laskiessasi palvelumme käyttömaksun. Lisätietoa hinnoittelustamme löydät täältä.

3️⃣Luo kampanja parempiatekoja.fi -sivulle täällä

Luo kampanjailmoitus täällä. Ilmoituksen luomiseen tarvitset:

✅kuvauksen hankkeestasi
✅kuvan kampanjalle
✅tiedot vastikkeista
✅kampanjan minisumman (€)
✅kampanjan tavoitesumman (€)
✅kampanja-ajan (max. 90 pv)

Muista, että kuvaus toimii rahoituskampanjan  markkinointitekstinä -  mitä mielenkiintoisempi ja innostavampi kuvaus hankkeellasi on, sitä enemmän se kerää rahoitusta ja hankkeesi todennäköisemmin toteutuu!

Voit määrittää kampanjan keston itse, maksimissaan 90 päivän pituiseksi. Kampanja käynnistyy heti, kun hyväksymme ja julkaisemme kampanjan sivuillamme. Saat kampanjan käynnistymisestä ilmoituksen sähköpostiisi.

4️⃣️ Tavoita rahoittajat!

Jotta kampanja tavoittaa mahdollisimman suuren yleisön, muista jakaa kampanja omissa some-kanavissasi useampaan otteeseen kampanjan aikana - ja pyydä ystäviäsikin tekemään näin. Jakaminen onnistuu helposti suoraan palvelumme kautta.

Omien ystävien lisäksi kampanja tavoittaa sivuillamme vierailevat kävijät. Jaamme kiinnostavia joukkorahoituskampanjoita myös Parempia Tekoja -somekanavissa.

5️⃣Rahoitusvarojen tilitys ja käyttö

Jos joukkorahoitus on onnistunut,  kerätyt varat siirretään kampanjan järjestäjälle tilille kampanja-ajan päätyttyä. Saamistasi varoista on tätä ennen veloitettu palvelumme käyttömaksu sekä maksupalveluntarjoajan komissio. (Lisätietoa palvelun hinnoittelusta löydät täältä.) Tämän jälkeen voit käyttää varat ilmoittamaasi käyttötarkoitukseen.

Jos joukkorahoitus ei saavuta tavoitettaan, varat palautetaan rahoittajille.

6️⃣Toimita vastikkeet ja kiitä rahoittajia!

Muista toimittaa vastikkeet kampanjan rahoittajille kohtuullisen ajan kuluessa. Muista myös jakaa someen kokemuksia kampanjasta ja hankkeesi etenemisestä.

➡️ALOITA VASTIKEPOHJAINEN JOUKKORAHOITUS


Takaisin Blogiin